Öğretmenler günü kutlama mesajı

Öğretmenler günü kutlama mesajı

MÜSİAD Düzce Başkanı İsmail Çakmak öğretmenler günü ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Çakmak açıklamasında; ?Öğretmen demek, kısaca bir ülkenin geleceği demektir. İyiyi ve doğruyu öğreten demektir. Onların vereceği eğitimin kalitesi yükseldikçe, ülkemiz vatandaşlarının da kültür ve eğitimi hep üst seviyede olacaktır. Bu seviye, yüksek eğitim kalitesiyle daha da yukarılara çıkacaktır.

Mesleğine aşık öğretmenler her zaman eşsiz öğrenciler yetiştirmişlerdir. Öğretmenlik çok kutsal ve sabır isteyen bir meslektir. Öyle ki bunu en iyi açıklayan sözlerden biri Hz. Ali'nin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." sözüdür. Öğretmenlerimize saygıda hiç bir zaman geri kalmamalıyız. Onları mesleklerinin her anında olduğu gibi meslek sonrası yaşamlarında da yalnız bırakmamalı ve her fırsatta arayıp sormalıyız. Unutmayalım ki ?geçmişini bilmeyenler geleceğe ümitle bakamazlar? Bizlere geçmişimizi öğreten, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan öğretmenlerimize ne yapsak azdır.

Dünyanın en değerli varlıkları olan öğretmenler, bugün Türk öğretmeninin şeref günüdür. Ona olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günüdür. Böyle anlamlı bir günde MÜSİAD Düzce olarak Ahirete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, siz değerli öğretmenlerimizi sevgiyle candan kutluyoruz ve saygılar sunuyoruz.?dedi.